Aanbod

| 4 maanden tot 4 jaar 
| Kinderen uit groep 3, 4 of 5 
| Alle leeftijden 
| Muzieklessen basisschoolbreed 
| Primair Onderwijs, Muziek op Schoot

Muziek op Schoot

Muziek op Schoot is samen zingen, spelen, luisteren en bewegen op muziek. Door middel van verschillende liedjes, activiteiten en materialen gaan we de muziekwereld spelenderwijs verkennen

Muziek op Schoot is er al voor hele jonge kinderen en voor iedere leeftijd is er een aparte groep: baby’s (jonger dan 1 jaar), dreumesen (1-2 jaar) en peuters (2-4 jaar). Een cursus bestaat uit 8 tot 10 lessen van ca. 45 minuten.

Voor de les begint staat er een speelgoedmand klaar zodat uw (klein)zoon en/of (klein)dochter rustig even kan wennen aan de omgeving. We starten en eindigen elke les met een welkomst- en afscheidslied samen met Olaf de Olifant, dit zorgt voor een vaste structuur en herkenbaarheid. Na de les is er eventueel koffie en thee verkrijgbaar in het gebouw. We zingen bekende en minder bekende liedjes, bewegen op muziek en luisteren naar muziek. Tijdens de cursus werken we rondom een thema passend bij de tijd van het jaar (herfst, winter, lente, zomer, Sinterklaas, Kerst enzovoorts) en gebruiken we verschillende materialen zoals schudeitjes, bakjes, sjaaltjes, handen en voeten, bellenblaas maar ook ander (seizoens-)materiaal.

Naast dat Muziek op Schoot gewoon ontzettend leuk is om te volgen samen met je kind, is het zeker ook net zo nuttig. Door deel te nemen aan een Muziek op Schootcursus worden, naast de muzikale ontwikkeling, veel meer ontwikkelingsgebieden (motorische-, sociaal-emotionele-, cognitieve ontwikkeling enzovoorts) aangesproken en gestimuleerd op een leuke, speelse en muzikale manier. 

Momenteel geef ik deze cursus op vrijdagochtend in centrum Breda (de Nieuwe Veste). Inschrijving kan per leeftijdsgroep: 

Breda | Vrijdag
 • Dreumes (1-2 jaar) | 09.30 – 10.15 uur
  Klik hier om naar de cursus te gaan en klik vervolgens op inschrijven.
  Let op: selecteer de juiste startdatum! 
 • Peuters (2-4 jaar) | 10.30 – 11.15 uur 
  Klik hier om naar de cursus te gaan en klik vervolgens op inschrijven. 
  Let op: selecteer de juiste startdatum! 

Herfstcursus

1 oktober t/m 10 december

Wintercursus

14 januari t/m 24 maart

Lente- en zomercursus

8 april t/m 26 juni

AMV

AMV staat voor ‘algemene muzikale vorming’. Een cursus waar kinderen de basis van muziek leren én verschillende instrumenten gaan uitproberen. 

Deze cursus bestaat uit 25 a 30 lessen waarin de kinderen onder andere kennis maken met het notenschrift. We gaan aan de slag met puls- en ritmegevoel, met verschillende parameters zoals hoog-laag, hard-zacht en nog veel meer. Het samenspel (samen spelen, tegelijkertijd) gaan we oefenen op verschillende instrumenten zoals klokkenspel en boomwhackers. Het oefenen van het samenspel zal elke les terugkomen want het zelf spelen blijft het allerleukste om te doen. 
Een van de belangrijkste (en vooral een van de leukste) onderdelen aan het einde van de cursus is het zelf mogen uitproberen van verschillende (blaas)instrumenten uit het orkest. 
AMV in Teteringen is voor kinderen in groep 3, 4 en 5 en wordt aangeboden in samenwerking met Harmonie Euphonia Teteringen. 

Prijs: €125 voor 25 lessen 
Startdatum: 01 november 2021 
Locatie: ’t Web, Zuringveld 1 te Teteringen 
Inschrijven of vragen? Mail naar secretaris@harmonie-euphonia.info

Benieuwd naar Harmonie Euphonia? Bekijk hier facebook en/of instagram om te zien wat deze bruisende club zoal onderneemt! 
Benieuwd naar de Boomwhackers? Bekijk video (op desktop hiernaast, op telefoon hieronder) en ontdek wat je allemaal met deze toffe, gekleurde buizen kan doen! (mocht de video het niet doen, klik hier om doorgestuurd te worden naar Youtube).

Kerst Projectkoor

Het Kerstkoor is een gezellig koor op projectbasis waarmee we tijdens de gezinsviering op Kerstavond in Teteringen leuke bekende en minder bekende kerstliederen laten horen. 

Het Kerstkoor is een koor dat elk jaar opnieuw wordt opgezet en dat toegankelijk is voor iedereen, jong en oud. We zingen bekende, traditionele liedjes zoals ‘Midden in de winternacht’, ‘jingle bells’ en ‘kling klokje’ maar ook hele leuke, minder bekende liedjes zoals ‘dromen van kerstmis’, ’twee kleine sterretjes’ en de old time favorite ’tjok tot aan de nok’ waar we echt even lekker uit ons dak kunnen gaan. Alle liedjes worden live begeleidt door het heuse Kerstkoor Combo, hoe gaaf is dat! De repetities starten begin december en vinden plaats op maandag- en vrijdagavonden (plus eenmalig een woensdag) van 18.30 tot 19.30 uur. 
Aanmelden kan vanaf oktober 2021 door een mail te sturen naar info@muziekmetannemiek.nl met daarin: 

 • Voornaam en achternaam ouder
 • Voornaam kind
 • E-mailadres ouder
 • Of jullie al een keer hebben meegezongen ja/nee
 • Eventuele vragen, mochten die er zijn 

Benieuwd naar de liedjes die we zingen? Meld je aan voor de Facebookgroep Kerst Projectkoor Teteringen en krijg alvast een voorproefje voor volgend jaar! 

Primair Onderwijs

Hier vertel ik je snel meer over mijn werk in het onderwijs en de mogelijkheden. Voor die tijd vragen? Neem gerust contact met me op via het contactformulier of de mail! 

Workshops

Ben je op zoek naar een leuke, interactieve workshop? Dat kan! Ik geef verschillende workshops: 

 • Muziek op Schoot
  Bijvoorbeeld op een kinderdagverblijf of een evenement
 • Muziek
  Bijvoorbeeld op een evenement, een kinderfeestje of op de basisschool (groep 1/2 tot en met groep 8)

We kijken samen naar de wensen en naar de mogelijkheden. Een workshop kan aan de hand van een thema zoals Kerst, een seizoen, Sinterklaas, Kinderboekenweek, de kinderboerderij enzovoorts, maar een thema hoeft niet. Heb je wel een thema in gedachte? Dan zorg ik ervoor dat de materialen die ingezet gaan worden tijdens de workshop aansluiten bij het thema. 

Workshops zijn zowel doordeweeks als in het weekend mogelijk, we kijken samen wat het beste uitkomt. Voor vragen of aanvragen, neem contact op via het contactformulier of via de mail