Muziek op Schoot

Samen zingen, spelen, luisteren en bewegen op muziek en door middel van verschillende liedjes, materialen en activiteiten spelenderwijs de muziekwereld ontdekken en verkennen.

Muziek op Schoot is er al voor hele jonge kinderen en voor iedere leeftijd is er een aparte groep: baby’s (jonger dan 1 jaar), dreumesen (1-2 jaar) en peuters (2-4 jaar). Een cursus bestaat uit 8 tot 10 lessen van ca. 45 minuten.

Voor de les begint staat er een speelgoedmand klaar zodat uw (klein)zoon en/of (klein)dochter rustig even kan wennen aan de omgeving. We starten en eindigen elke les met een welkomst- en afscheidslied samen met Olaf de Olifant, dit zorgt voor een vaste structuur en herkenbaarheid. Na de les is er eventueel koffie en thee verkrijgbaar in het gebouw. We zingen bekende en minder bekende liedjes, bewegen op muziek en luisteren naar muziek. Tijdens de cursus werken we rondom een thema passend bij de tijd van het jaar (herfst, winter, lente, zomer, Sinterklaas, Kerst enzovoorts) en gebruiken we verschillende materialen zoals schudeitjes, bakjes, sjaaltjes, handen en voeten, bellenblaas maar ook ander (seizoens-)materiaal.

Naast dat Muziek op Schoot gewoon ontzettend leuk is om te doen samen met je (klein) kind, is het zeker ook net zo nuttig. Door deel te nemen aan een Muziek op Schootcursus worden, naast de muzikale ontwikkeling, veel meer ontwikkelingsgebieden op een leuke, speelse, muzikale manier aangesproken en gestimuleerd (denk aan: motorische-, sociaal-emotionele-, cognitieve ontwikkeling en nog veel meer) wat positief bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. 

Momenteel geef ik deze cursus op vrijdagochtend in centrum Breda op de Nieuwe Veste. De cursusdata van schooljaar ’21-’22 en de cursustijden per leeftijdsgroep vind je hieronder. Inschrijven gaat op leeftijdsgroep en kan via de site van de Nieuwe Veste. 

Cursustijden: 
  • Dreumes (1-2 jaar) | 09.30 – 10.15 uur
  • Peuters (2-4 jaar) | 10.30 – 11.15 uur 

Cursusdata | vrijdag in Breda 

Blok 1 Herfstcursus

1 oktober t/m 10 december

Blok 2 Wintercursus

14 januari t/m 24 maart

Blok 3 Lentecursus

8 april t/m 26 juni

Inschrijven: 
Let bij het inschrijven goed op de juiste startdatum!