AMV

Wil je graag een instrument gaan bespelen maar weet je niet waar te beginnen omdat er uit zoveel te kiezen is? Dan is de AMV ideaal voor jou!

AMV staat voor Algemene Muzikale Vorming en is een oriënterende muziekcursus bestaande uit 25 lessen voor kinderen in groep 3, 4, en 5. We maken tijdens deze cursus op speelse wijze kennis met onder andere het notenschrift, muziek en verschillende instrumenten uit het harmonieorkest. Door middel van zingen, muzikale spelletjes, luisteroefeningen, dansen en nog veel meer is er aandacht voor verschillende parameters zoals hoog-laag, hard-zacht en trainen we het maat- en pulsgevoel. Je leert noten lezen op een laagdrempelige manier en gaat meteen actief aan de slag door ze ook te leren spelen op een instrument zoals blokfluit.
 

Halverwege de cursus maken we voor instrumenten uit het harmonieorkest. Elke week komen er een of meerder leden van Harmonie Euphonia Teteringen langs met hun instrument(en).  Ze vertellen erover, laten ons het instrument zien, laten het instrumenten ook zeker horen en er is ruimte genoeg om alle vragen te stellen die in je op komen over het instrument. Komen ze dan alleen langs om het te laten zien en horen of mag je het ook zelf proberen? Zeker! We hebben graag dat je het zelf probeert want dan kan je pas echt ervaren hoe het is.

Omdat de AMV aangesloten is bij de harmonie heb je regelmatig leuke optredens Aan het eind van de cursus werk je samen toe naar een eindpresentatie waarin je laat zien wat je allemaal hebt geleerd in een schooljaar waarna je een echt AMV-diploma ontvangt. En wat dan na de AMV? Dan ben jij helemaal klaar om les te nemen op jouw lievelingsinstrument. 

Leslocatie

Dorpshuis 't Web locatie AMV en Muziek op Schoot
Scroll naar boven